Assertiviteit

Waar loop je tegenaan? 

Wie kent het niet? Je hebt een vergadering bijgewoond en voordat je jouw mening hebt kunnen geven is de beslissing al gevallen. Zeker als er meerdere zogenaamde 'roeptoeters' aanwezig zijn is het voor veel mensen lastig hun inbreng te geven. Of de situatie waarbij je, zodra iemand je vraagt of je even kunt helpen, voordat je het weet alweer JA hebt gezegd. En dat terwijl het je eigenlijk niet uitkomt of liever iets anders zou willen gaan doen. Lastige situaties waarbij je graag op een goede manier je inbreng wilt geven of nee kunnen zeggen op een manier zodat de ander het ook accepteert. 

 Resultaat:

·       Betere samenwerking.

·       Betere inbreng.

·       Duidelijkere communicatie.

·       Een grotere zelfvoldoening.

·       Meer veiligheid op de werkvloer.

·       Minder kans op burn-out en ziekteverzuim.


Wat mag je van ons verwachten? 

Jezelf kunnen uiten, verbaal en non-verbaal, op een constructieve manier met oog voor de emoties van anderen en op een wijze die bij jou past. Niet alleen voor het moment op zich, ook voor toekomstige situaties. Niet-assertief gedrag in het verleden leidt vaak tot ongewenst gedrag van anderen ten opzichte van jou. Door op een goede manier je inbreng te geven of nee te zeggen, creëer je niet alleen respect. Je zorgt er tevens voor dat mensen rekening houden met jou. Hiermee helpen we jou!

 

Hoe gaan we dat doen? 


Door middel van de laatste theorieën ga je op zoek wat het beste bij jou en jouw situatie past. Je krijgt inzicht in communicatie en gedrag. Oefeningen, opdrachten, gesprekken zijn onderdelen die je doorloopt voordat je in de praktijk stapje voor stapje verder gaat. Jouw tempo, jouw resultaat.