Is het altijd reëel? Wie weet mag het zeggen, maar het is wel de realiteit. Vraag is dan hoe manage je dit  nieuwe bewustzijn? Hoe laat je nieuwe jonge collega’s succesvol instromen en op een goede wijze samenwerken met de collega’s die al vele jaren trouwe dienst erop hebben zitten? Het toverwoord is goede communicatie, zonder dit te beheersen kan het een lastige wedstrijd worden. 


Ga er eens goed voor zitten en kijk eens om je heen. Hier volgen 5 tips waar je mee aan de slag kunt.


1.     Het begint met oprecht luisteren.

Werknemers gaan zich constructiever gedragen als de leidinggevende consistent gedrag laat zien, oprecht luistert, respect toont en zich verantwoordelijk gedraagt (voorbeeldgedrag). Laat je niet beïnvloeden door (te) weinig tijd en al zeker niet door kritische opmerkingen. Ga juist dan het gesprek open in.

 

2.     Deel je fouten die je maakt, durf je kwetsbaar op te stellen.

Dit is lastig omdat leidinggevenden immers de rots in de branding moeten zijn, toch? Uit onderzoek blijkt dat in de top 10 van grootste ergernissen op de werkvloer met stip op nummer één staat met 52%....het niet toegeven van fouten. Niet alleen door de collega’s maar ook door de leidinggevenden.

 

3.     Maak helder wat je doel is.

Waar vaart het schip naar toe en in welk tempo? Hoe beter de medewerkers dit weten én de rol die zij hierin kunnen vervullen hoe groter de motivatie zal zijn. Laat het een gedragen visie zijn, dan wordt het leven een stuk gemakkelijker.

 

4.     Organiseer je eigen tegenspraak.

Geen tegenspraak lijkt gemakkelijk, maar het resultaat wint aan kracht en diepte als er juist wel tegenspraak c.q. inspraak is. Soms is het lastig en pijnlijk, maar onthoudt maar…zonder wrijving geen glans.

 

5.     Zorg voor een veilige omgeving.

Als medewerkers voelen dat ze dingen mogen zeggen zonder dat ze hier direct op afgerekend worden dan ben je goed op weg om een veilige omgeving te creëren. 

 

Als je als leidinggevende met deze punten aan de slag gaat, ben je zelf ook op weg naar wat ze noemen Inclusive Leadership. Wat levert het je op: Je zult zien dat zaken die al langer vastzitten nu wel gaan veranderen en er nieuwe energie vrijkomt. Daarnaast ga je als leidinggevenden én als mens flinke stappen maken. Een mooi streven toch?