Een geslaagde verduurzamingstransitie zorgt voor toekomstperspectief, nieuwe business en nieuwe afzetmarkten. Hoe dat werkt gaat Sandra Baan meer over vertellen. Vergelijk een dergelijke transitie met een reorganisatie. Onderzoek laat zien dat 60-70% van de grotere verandertrajecten niet (volledig) lukt. Van dit enorm grote deel wordt ongeveer 85% veroorzaakt omdat er onvoldoende aandacht is voor de communicatie, de begeleiding van de medewerkers en de bedrijfscultuur in het proces. En juist in die begeleiding en cultuurverandering zit de passie, uitdaging en ervaring van Covidius.

En zo hebben onze bedrijven elkaar gevonden, Covidius en IBI2


Sandra Baan is de drijvende kracht achter IBI 2 (specialisten in verduurzaming van businessmodellen). Met een team van biologen, biomimicry specialisten en milieudeskundigen zorgen ze voor een innovatieve, toekomstbestendige verduurzamingstransitie. 


Marcel van Bergen, de bedrijfscultuurspecialist bij Covidius, zorgt voor het ‘menselijke’ en cultuurproces in dit geheel. Met een team aan specialisten aan de menskant zorgt Covidius ervoor dat de transitie wordt gedragen en uitgevoerd door het team en dat de cultuur past bij de nieuwe business.