Bedrijfscultuur & Communicatie
  ✔ Cultuurmeting     ✔ Online assessments    ✔ Ontwikkeling en borging

Hoe up to date is jouw businessmodel?

Waarom is het belangrijk?

Dat de ontwikkelingen snel gaan weet iedereen wel, we zien het dagelijks om ons heen. Had je vroeger met een goed doordacht bedrijfsmodel een goede kans dat je toch een langjarig concurrentievoordeel had. Dit is echter definitief verleden tijd. Plannen voor vele jaren vooruit? Natuurlijk moet je een stip op de horizon proberen te zetten, maar zoek het ook dichterbij. Hoe wendbaar ben je nog met het bedrijf? Een herijking van het businessmodel kan jou nieuwe inzichten geven zodat je aan de bal blijft en niet door de concurrent wordt ingehaald zonder dat je het weet. Wendbaarheid en snel kunnen reageren zijn de toverwoorden, daar gaat het om.

 


Resultaat:

 • Hernieuwde aandacht voor de markt en voor de concurrenten.
 • Nieuwe focus.
 • Nieuwe keuzes.
 • Iedereen staat weer op scherp.
 • Nieuwe energie en nieuw plezier.

Wat mag je van ons verwachten?

Een businessmodel veranderen is niet alleen de processen veranderen, het is veel meer. Het succes hangt voor een groot deel af of het jou lukt de medewerkers mee te laten gaan in de verandering. Dit is een van onze specialiteiten: de menskant in het proces een belangrijke rol geven. Verbinding leggen op een belangrijk moment, zodat het resultaat ook tot volle wasdom komt.


Voorbeeld stappenplan:


 1. We doen een intake en bepalen samen wie nodig is in dit proces.
 2. We analyseren het huidige model.
 3. We kijken naar de markt en naar jouw concurrent.
 4. We zetten het huidige model af tegen de nieuwe ontwikkelingen.
 5. Toetsen het nieuwe plan binnen de organisatie en zoeken draagvlak bij de medewerkers.
 6. We ontwikkelen samen het nieuwe model.
 7. Er volgt een kort, bondig en concreet stappenplan, waarmee jij verder kunt. Heb je daarbij hulp nodig, dan zijn we er uiteraard ook voor jou.


Tools

Er zijn vele modellen beschikbaar om een goed beeld van jouw organisatie te maken. Een van de modellen is het veel gehanteerde Canvas model. Voordeel hiervan is dat alle facetten van de bedrijfsvoering op een overzichtelijke wijze bij elkaar komen te staan, een totaalplaatje dus. De nodige verdiepingsslagen worden op de achtergrond uitgevoerd. Mocht een ander model bij jouw onderneming beter passen, dan onderzoeken we dat.